Test Drive II

by The Doctor

So, you think you’re pretty smart, huh? Well, here’s your chance to show off your incredible wealth of knowledge. Listed below are 10 Bible questions and 10 “general knowledge” questions on various subjects. All you have to do is choose the correct answer for each one and you’ll instantly amaze your friends and teachers by demonstrating your Einstein-like mental abilities!

By the way, some of these questions and answers are not real serious- so have some fun.

Ready? OK, here we go…

 

1.) What is the first book of the New Testament?

a.) Genesis

b.) Romans

c.) Matthew

d.) 1st Corinthians

 

2.) Veterinary Science: What was the name of the first dog in space?

a.) Rover

b.) Fido

c.) Spot

d.) Laika

 

3.) Complete the following Proverb from Proverbs 15:29 (NIV): “The LORD is far from the wicked…

a.) …but near to those who are good.”

b.) …and their evil ways.”

c.) …but he hears the prayer of the righteous.”

d.) …and does not listen to them.”

 

4.) Foreign Language: The Latin term Carpe Diem means:

a.) “Seize the Day”

b.) “Seize the Carpet”

c.) “Park the Car”

d.) “The Carp is Dead”

 

5.) According to Job 2:9, what did Job’s wife tell him to do after he lost his health, his children and almost all his belongings?

a.) Pray

b.) Curse God and die

c.) Read the Bible

d.) Call the insurance company

 

6.) Literature: Which of the following was written by Herman Melville?

a.) Moby Dick

b.) Moby II: Moby Strikes Back!

c.) Whaling For Dummies

d.) Moby Dick Vs. The Radioactive Pomegranate From Outer Space

 

7.) Complete Jesus’ statement from Luke 16:10 (NIV): “Whoever can be trusted with very little can also be trusted with much…

a.) …and will receive favor from the LORD.”

b.) …and whoever is dishonest with very little will also be dishonest with much.”

c.) …and will be given much more.”

d.) …and shall have treasure in heaven.”

 

8.) Anatomy: Which is smaller?

a.) Your left lung

b.) Your right lung

 

9.) Which of the following was not one of Jesus’ 12 original disciples?

a.) Peter

b.) Thaddeus

c.) Judas

d.) Paul

 

10.) Technology: The vehicle seen at right…

a.) Is the Oscar-Mayer Weiner Mobile

b.) Can feed a family of four while traveling non-stop across the country

c.) Set the world land speed record at the Bonneville Salt Flats in 1972

d.) Is powered by mustard and relish

 

11.) Judas Iscariot sold Jesus out for how many silver coins? (Matthew 26:15)

a.) 7

b.) 100

c.) 50

d.) 30

 

12.) History: The “Hundred Year’s War” was a series of medieval battles between the British and French that began when Edward III claimed the throne of France as well as England. How long did The Hundred Year’s War last?

a.) 100 years

b.) 117 years

c.) 38 seconds

d.) Until the French kicked a field goal to win in overtime

 

13.) If another person in the church does wrong to you, what is the first step you should take according to Matthew 18:15?

a.) Tell everyone in the church what happened

b.) Go to that person privately and tell them what they did wrong

c.) Speak to the church leadership about the situation

d.) Talk behind their back so they won’t do it again

 

14.) Sports: Most bowling balls are made out of

a.) Polyester or Urethane

b.) Lead

c.) Dynamite

d.) Adamantium

 

15.) In Mark 10:42-45, Jesus taught that anyone who wants to be great must first…

a.) Have a lot of money

b.) Be a good leader

c.) Become a servant

d.) Make people show respect

 

16.) Zoology: Gamera  is a gigantic fire-breathing turtle who has appeared in many Japanese monster movies. What special ability does Gamera possess?

a.) Gamera is also a world-class flamenco dancer

b.) Gameracan multiply mixed numerals

c.) Gamera can play the accordion

d.) Gamera has the ability to fly by firing rocket jets from the leg openings of his shell

 

17.) Complete Jesus’ statement from Matthew 10:33 (NAS): “But whoever shall deny Me before men…

a.) …I will also deny him before My Father who is in heaven.”

b.) …shall not inherit the kingdom of God.”

c.) …is not for me but against me.”

d.) …will be least in the kingdom of heaven.”

 

18.) History: Which of the following was invented by Thomas Edison?

a.) The jet-propelled golf club

b.) The Etch-A-Sketch

c.) The light bulb

d.) The saxophone

 

19.) God sent the Old Testament prophet Jonah to the city of Ninevah to tell the people that their city was going to be overthrown because of their wickedness. How much time did the people of Ninevah have before this was to take place? (Jonah 3:4-5)

a.) 1 year

b.) 40 days

c.) 7 years

d.) 3 seconds

 

20.) Ornithology: Name the only bird with the ability to fly backwards

a.) Penguin

b.) Vulture

c.) Hummingbird

d.) Pterodactyl

 

 

Super Extra Credit Bonus Question!!!

 

The individual seen at left…

 

a.)  Needs a breath mint

b.)  Needs to stop eating hot chili peppers

c.)  Needs a hug

d.)  is The Doctor

 

Answers:

1) C

2) D

3) C

4) A

5) B

6) A

7) B

8) B (Your left lung is smaller to make room for your heart)

9) D

10) A

11) D

12) B

13) B

14) B

15) C

16) D

17) A

18) C

19) B

20) C

Extra credit: D