Test Drive III

by The Doctor

So, you think you’re pretty sharp, don’tcha? Well, let’s see how good you really are, Mr. and Ms. Hotshot. Listed below are 10 Bible questions and 10 “general knowledge” questions on different subjects. All you have to do is choose the correct answer for each one and all will stand in awe of your towering intellect!

By the way, some of these questions and answers are not real serious- so have some fun, ok?

Ready? OK, here we go…

 

 

1.) Anatomy: Which of the following returns blood to the heart?

a.) Arteries

b.) Taxicab

c.) Veins

d.) Federal Express delivery service

 

2.) What does Hebrews 10:25 say about attending church?

a.) It doesn’t say anything about attending church

b.) Going to church is not very important

c.) Christians should go to church regularly

d.) You can stay at home and watch preachers on TV

 

3.) True or False: More Monopoly money is printed in a year than all the real money printed throughout the world (choose one):

a.) True

b.) False

 

4.) Psalm 99:9 says that God is holy. What does the word “holy” mean?

a.) Absolute 100% moral purity

b.) Basically good

c.) Complete separation from anything that is wrong or dirty

d.) A and C

 

5.) Botany: Which of the following answers contains the individual parts of a flower?

a.) pistil, stamen, stigma, petal

b.) pistol, rifle, musket, bazooka

c.) piston, crankshaft, connecting rod, exhaust pipe

c.) Bob, Larry, Junior Asparagus

 

6.) What does the Bible’s book of 1 Timothy chapter two, verse five (2:5) say about God?

a.) God does not exist

b.) There is only one God

c.) There are many different Gods

d,) People are really Gods themselves

 

 

7.) Classic Literature: In the famous literary masterpiece, Curious George at the Laundromat, what is the brand name of the laundry detergent that Curious George misuses?

 

 

a.) Rinso

b.) Cleano

c.) Sudso

d.) Super Mega Ultra Scrubbo with triple enzyme action!

 

8.) According to Hebrews 1:2 how has God spoken to us in these last days?

a.) Text message

b.) Mobile phone

c.) By His Son

d.) Through the church

 

9.) Science: What element is represented by the symbol K?

a.) Kryptonite

b.) Ketchupium

c.) Molybdenum

d.) Potassium

 

10.) How much authority does Jesus have according to Matthew 28:18?

a.) No authority

b.) Only the authority to forgive sins

c.) Authority in heaven

d.) All authority

 

11.) Technology: Name the unusual feature found on the 1957 Chrysler New Yorker (seen above) from the following list:

a.) The driver applied the brakes by using his or her feet just like “The Flintstones” on TV

b.) The trunk was large enough to hold 4 suitcases, 2 overnight bags and the aircraft carrier USS Hornet

c.) The driver shifted the transmission by using pushbuttons

d.) The 1957 Chrysler New Yorker could achieve speeds of warp factor 6 by using a matter/anti-matter reactor stored in the glove compartment

 

12.) True or False: Based on Hebrews 13:8, we can say that Jesus has changed over the centuries as people and cultures have changed.

a.) True

b.) False

 

13.) History: Who invented the telegraph?

a.) Samuel Morse

b.) Benjamin Franklin

c.) Alexander Graham Bell

d.) Thomas Edison

 

14.) How does God demonstrate His love for people according to Romans 5:8?

a.) By accepting people after they have done enough good things

b.) Jesus gave His life for people while they were still sinners

c.) He receives everyone who gives money to charity

d.) He welcomes everyone who works hard for salvation

 

15.) Literary Arts: Read the poem below and and identify it’s structure from the following choices:

It is well said that
The Doctor is a legend
But just in his mind

a.) Sonnet

b.) Haiku

c.) Ballad

d.) Moronic

 

16.) What makes Jesus different from other religious leaders according to Matthew 20:18-19?

a.) Jesus showed that we should love others

b.) Jesus taught that God helps people who believe in themselves

c.) Jesus taught that all roads lead to God

d.) Jesus demonstrated His authority through His death and resurrection which He told His disciples would happen in advance

 

17.) Home Economics: 2 teaspoons equal…

a) 3 gallons

b) 2.5 light years

c) 7 lbs

d) 1 tablespoon

 

18.) What should Christians pursue according to 1 Timothy 6:11?

a.) Money, power, fame, influence, superiority and good looks

b.) Respect, authority, control, decisiveness, leadership and effectiveness

c.) Righteousness, godliness, faith, love, endurance and gentleness

d.) Wisdom, knowledge, insight, good judgment, discernment and understanding

 

19.) Acts 17:11 tells us that the people in the first century town of Berea…

a.) Believed everything that the Apostle Paul told them

b.) Checked the Bible to see if Paul was teaching the truth

c.) Told Paul that the Bible was an old book that really didn’t apply to people in that day and age

d.) Took Paul to McDonalds for a hamburger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.) Culture: Godzilla is a famous film character who has appeared in many Japanese monster movies. When he’s not busy turning large metropolitan areas into aluminum foil, what does Godzilla like to do in his spare time?

a.) Godzilla plays the banjo in a polka band

b.) Godzilla likes to watch “Jurassic Park” on DVD

c.) Godzilla enjoys going to the amusement park with his cousin, Barney The Dinosaur

d.) Godzilla enjoys playing tennis with King Kong, Rodan, and assorted giant robots

 

Super Extra Credit Bonus Question!!!

Which word, if pronounced right is wrong but if pronounced wrong is right?

 

Answers:

1) C

2) C

3) A

4) D

5) A

6) B

7) C

8) C

9) D

10) D

11) C

12) B

13) A

14) B

15) B

16) D

17) D

18) C

19) B

20) C

Extra credit: The word “wrong”