Test Drive IV

by The Doctor

Well, you’re back again, huh? OK, let’s see how you do this time. Listed below are ten Bible questions and ten “general knowledge” questions on different subjects. All you have to do is choose the correct answer for each one and all will gaze in admiration upon the greatness of your intellectual capabilities.

(By the way, some of these questions and answers are not real serious- so go ahead and have some fun).

Ready? Here we go…

 

 

1.) Geography: Where is the London Bridge located?

a.) London

b.) Stratford-On-Avon

c.) Arizona

d.) Crab Nebula

 

2.)  How does the Bible describe sin according to 1 John 3:4?

a.) Evil

b.) A mistake

c.) Lawlessness

d.) Fun

 

3.) Marine Biology: Which of the following sea creatures swims fastest?

a.) Dolphin

b.) Swordfish

c.) Guppy

d.) Mermaid

 

4.) Which of the following is necessary to please God according to Hebrews 11:6?

a.) Money

b.) Faith

c.) A good life

d.) Going to church

 

5.) Cosmology: Only twelve people have ever set foot on the moon. How many golf balls are on the moon?

a.) Zero

b.) Twelve

c.) Three

c.) None, but there are two bowling balls, a hockey puck, and three surfboards

 

6.) According to 1 Corinthians 10:13, does God ever allow Christians to experience a temptation that is too strong to resist?

a.) No, God always provides a way of escape to keep the temptation from becoming unbearable

b.) Yes, to prove that we are worthy

c.) Yes, but only if we knowingly sin

d,) No, because Christians cannot be overcome by temptation

 

7.) Ornithology: Which of the following creatures can swim, but not fly?

a.) Flamingo

b.) Archaeopteryx

c.) Mosquito

d.) Penguin

 

8.) Matthew 4:1-13 records that Jesus was tempted by the devil. How did Jesus respond to these temptations?

a.) Jesus used His power to annihilate the devil

b.) Jesus responded to the devil with teachings from the Scriptures

c.) Jesus ignored the devil

d.) Jesus reasoned with the devil

 

9.) Global Studies: Which of the following animated characters is memorialized by a statue in Lima, Peru?

a.) Iron Man

b.) Batman

c.) Wolverine

d.) Winnie The Pooh

 

10.) What is God’s response to us when we confess our sins according to 1 John 1:9?

a.) God forgives us but only if we do something good to make up for our sin

b.) God forgives our sins but only up to a point

c.) He forgives our sins and cleans us up from all unrighteousness

d.) Christians don’t sin, only bad people sin

 

11.) Science: Which of the following substances remains in a liquid state at room temperature?

a.) Krypton

b.) Hydrogen

c.) Mercury

d.) Granite

 

12.) According to Genesis 15:6, what did Abram do that God credited to him as righteousness?

a.) He did enough good things to outweigh the bad things he had done

b.) He gave money to the less fortunate

c.) He believed God and God accounted him to be righteous on account of his faith

d.) He was a very religious person

 

13.) Geography: Which of the following is the Earth’s largest continent?

a.) Norway

b.) South America

c.) Asia

d.) Uranus

 

14.) What does Philippians 4:6-7 teach about prayer?

a.) We should present our requests to God

b.) We should give thanks to God in our prayers

c.) We should pray in all things

d.) All of the above

 

15.) Finance: Identify the unit of monetary currency in Russia from the following choices:

a.) Peso

b.) Ruble

c.) Franc

d.) Bling-Bling

 

16.) Why don’t people always receive what they ask for in prayer according to James 4:3?

a.) Because they ask for things that are too expensive for God to give them

b.) Because they aren’t holy enough

c.) Because they ask for things with the wrong motives

d.) Because God doesn’t listen to their prayers

 

17.) Astronomy:  How long does it take sunlight to reach the Earth?

a) 1 light-year

b) 17 seconds

c) 3 parsecs

d) 8.3 minutes

 

18.) If anyone truly loves Jesus, what will they do according to John 14:23?

a.) They will do good works

b.) They will give money to those in need

c.) They will work hard to earn their salvation

d.) They will obey His teaching

 

19.) Society And Culture: Godzilla is a large, radioactive creature who generally makes life miserable for people in Japan and (occasionally) other places as well. Where does Godzilla stay when he isn’t stomping out various municipal areas?

a.) Holiday Inn

b.) Monster Island

c.) The Los Alamos Nuclear Testing Laboratory in New Mexico, USA

d.) Switzerland

 

20.) Who will see God according to Matthew 5:8?

a.) The pure in heart

b.) People who pray

c.) Those who confess their sins

d.) Everyone who loves their neighbor as themselves

 

Super Extra Credit Bonus Question!!!

Name three consecutive days without using Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, or Sunday

 

Answers:

1) C

2) C

3) B

4) B

5) C

6) A

7) D

8) B

9) D

10) C

11) C

12) B

13) C

14) D

15) B

16) C

17) D

18) D

19) B

20) A

Extra credit: Yesterday, Today, and Tomorrow